Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
  • L'Ajuntament de Manresa rep els esportistes vinculats a la ciutat que han participat en els Jocs Olímpics de París >

L'Ajuntament de Manresa rep els esportistes vinculats a la ciutat que han participat en els Jocs Olímpics de París

17/09/2024

Els esportistes homenatjats han estat la nedadora artística Meritxel Ferré Gaset, l’atleta Meritxell Soler Delgado, el gimnasta Thierno Boubacar Diallo, el futbolista Marc Pubill Pagès -que no ha pogut assistir per compromisos amb el seu club-; i els membres dels equips mèdics de les seleccions de waterpolo Albert Estiarte Duocastella, Núria Falla Hosta i Marc Estiarte Viñas.

 

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha celebrat aquesta tarda un acte de recepció dels esportistes vinculats a la ciutat que han participat en els Jocs Olímpics celebrats a París el mes passat. Els esportistes homenatjats han estat la nedadora artística  Meritxel Ferré Gaset, l’atleta Meritxell Soler Delgado, el gimnasta Tierno Boubacar Diallo i el futbolista Marc Pubill Pagès, que no ha pogut assistir per compromisos amb seu club. També han estat homenatjats Albert Estiarte Duocastella, Marc Estiarte Viñas i Núria Falla Hosta, membres dels equips mèdics de les seleccions estatals de waterpolo.

L’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de la ciutat, Marc Aloy Guàrdia, del regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Anjo Valentí Moll, membres de la corporació, representants de la secretaria d’Esports de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i familiars i tècnics dels esportistes, entre altres convidats.
  

Els homenatjats han signat al Llibre d’Honor de la Ciutat i han rebut uns obsequis en nom de l’Ajuntament de Manresa. En els parlaments, tant l’alcalde com el regidor els han felicitat pels èxits aconseguits i els han mostrat l’agraïment per l’esforç realitzat i per ser ambaixadors de la ciutat gràcies a la seva excel·lència esportiva.

Marc Pubill Pagès, actual jugador de la Unión Deportiva Almeria, va guanyar la medalla d’or amb la selecció estatal de futbol. En el seu nom ha recollit l’obsequi el seu pare (Ignasi Pubill), atès que el jove futbolista no ha pogut assistir per  compromisos amb seu club. És la primera medalla d’or d’un esportista manresà des que la van aconseguir els waterpolistes Manel Estiarte, Jordi Payà i Carles Sanz als Jocs Olímpics celebrats a Atlanta el 1996.

Merixell Ferré Gaset, va ser medalla de bronze en natació artística, formant part de l’equip estatal, i només darrera de les potents seleccions dels Estats Units (plata)  i la Xina (or). Amb 17 anys, va ser la representant de la ciutat més jove a París.

Meritxell Soler Delgado va quedar en una brillant 25a posició de la Marató femenina, amb un temps de 2:29:56, tercera millor marca olímpica d'una atleta estatal.

Thierno Boubacar Diallo, que es va quedar a les portes de passar a la final de paral·leles, el seu millor aparell. L’esportita manresà continua formant part en l’elit de la gimnàstica europea i ha participat a dos Jocs Olímpics (Tòquio i París).

Albert Estiarte i Núria Falla va formar part de l’equip mèdic de la selecció femenina  de waterpolo, que va aconseguir la medalla d’or. Marc Estiarte va formar part de l’equip de l’equip mèdic de la selecció  masculina de waterpolo,  que va quedar en sisè lloc.


(*) Peu de foto: L'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor d'Esports i Salut, Anjo Valentí Moll, amb els i les esportistes que han participat en els Jocs Olímpics de París, al Saló de Sessions de l'Ajuntament.

Fundació Turisme i Fires de Manresa - C/ Castelladral 5-7. Palau Firal Ap. 559 - +34 93 877 63 13 - fira@firamanresa.com