18/06/2024
El consistori atorga una subvenció de 135.620 euros a la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa (FAVM), amb l’objectiu d’impulsar la participació ciutadana, promocionar l’associacionisme i donar suport a programes que lluitin de forma activa contra les causes d’exclusió social.
L’Ajuntament de Manresa ha signat avui amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa (FAVM) el conveni per al Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC) per a l’any 2024. El conveni l’ha rubricat l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; i el president de la FAVM, Jaume Canudes Marsinyac. L’acte ha comptat també amb la presència del regidor d’Acció Comunitària, Lluis Vidal Sixto Orozco, i altres representants de la FAVM, Alicia Orive Sola (secretària) i Faustí Figols Llurda (tresorer).
L’objecte del conveni amb la FAVM és regular la col·laboració amb l’Ajuntament de Manresa –que atorga una subvenció de 135.620 euros- per portar a terme els objectius fixats entre la regidoria d’Acció Comunitària i la mateixa FAVM inclosos en el PDC de la FAVM, amb la finalitat de donar suport a les polítiques inclusives de la ciutat.
Amb aquest conveni la regidoria té la voluntat d’impulsar la participació ciutadana en els programes de ciutat des de la proximitat; promocionar l’associacionisme com a eina bàsica de formació de capital social i cohesió social; i donar suport a programes i projectes que lluitin de forma activa contra les causes d’exclusió social, des d’una perspectiva comunitària.
El PDC de la FAVM 2024 es desplega a 13 barris de la ciutat: Barri Antic, Poble Nou, Cal Gravat, Les Cots-Guix Pujada Roja, Sagrada Família, Vic-Remei, Passeig i Rodalies, Valldaura, Mion-Puigberenguer-El Poal, Plaça Catalunya-Barriada Saldes, Carretera Santpedor, Els Comtals i Sant Pau.
El Pla de Desenvolupament Comunitari de la FAVM treballa en tres eixos: Cohesió Comunitària, Corresponsabilitat i Formatiu que apleguen un munt d’accions i programes de dinamització als barris de la ciutat al llarg de tot l’any.
L’eix Cohesió Comunitària té com a objectiu fomentar de la participació i la implicació del veïnat en la vida comunitària del barri i detectar i pal·liar el risc d’exclusió social entre el veïnat dels barris.
L’eix Corresponsabilitat s’adreça a sensibilitzar sobre la problemàtica dels valors cívics i fomentar el coneixement de bones pràctiques i consells útils per portar a terme una gestió de les entitats i de la pròpia vida quotidiana, més respectuosa amb les persones i l’espai públic.
L’eix Formatiu té l’objectiu de promoure una xarxa educativa de ciutat on participin centres educatius, entitats i famílies; impulsar projectes cooperatius que doni valor afegit a la comunitat; promoure una mirada integradora de l’educació on tothom pugui participar trencant situacions de desigualtat; i fomentar el voluntariat social en l’àmbit formatiu.
(*) Peu der foto: Acte de signatura del conveni per al 2024